NL | DE
  • nl
  • de

Écht persoonlijk contact, snel, betrouwbaar en meedenkend!

In gesprek met: Hans Derckx van de Verwenbakkerij uit Neer

We zijn bij Mercuur trots op de samenwerking die we hebben met klanten. Daarom willen we onze goede manier van samenwerken graag benadrukken aan de hand van voorbeelden. Één van deze voorbeelden is de samenwerking die Mercuur Smart Logistics heeft met de Verwenbakker uit Neer.

Hiervoor zijn we in gesprek gegaan met Hans Derckx, Manager Expeditie bij de Verwenbakker.

In het begin

De samenwerking is zo’n 5 jaar geleden begonnen en kwam precies op het juiste moment. De Verwenbakker groeide snel en er was behoefte aan een grotere logistieke capaciteit. Toen belde er een accountmanager van Mercuur en bood de oplossing voor onze logistieke vraag. Daarna is het snel gegaan.

Werkzaamheden

Mercuur Smart Logistics doet nu de dagelijkse ritten naar Duitsland voor de Verwenbakker. Daarnaast rijdt Mercuur een nachtelijke pendel naar Amsterdam, vangt het de piekmomenten en overcapaciteit op en rijdt Mercuur de vries- en incidentele transporten voor de Verwenbakker. Kortgezegd: ‘’Mercuur doet alles wat de Verwenbakker niet met haar eigen wagenpark kan.’’

De regie van het logisitieke proces ligt wel weer bij de Verwenbakker. Het is dus een continu proces van communiceren waar we inspelen op de vraag en het aanbod. We proberen elkaar te helpen waar dat kan, aldus Derckx. Voorheen zaten wij bijvoorbeeld vaak met lege terugritten vanuit Amsterdam, Mercuur vangt dit nu voor ons op en regelt zelf dat de terugrit geladen is. Zo wordt er efficiënter gewerkt en voorkomen wij dat we extra kosten maken voor een lege rit.

‘’Als we terug kijken naar de afgelopen jaren, dan zijn we het meest tevreden over de genoten service en de betrouwbaarheid van de dienstverlening’’.

‘’Als we terug kijken naar de afgelopen jaren, dan zijn we het meest tevreden over de genoten service en de betrouwbaarheid van de dienstverlening’’. Door écht persoonlijk contact, snelle en betrouwbare service en de mate waarin er wordt meegedacht in oplossingen kijken we zeer tevreden terug op onze samenwerking. Alles past gewoon. In dat opzicht komt het DNA van de Verwenbakker en Mercuur ook wel enigszins overeen en dat is fijn samenwerken. Peter Simmer komt regelmatig langs om te vragen hoe het gaat, dat toont betrokkenheid. Maar ook het contact met al het personeel, van kantoor tot chauffeur, verloopt gewoon goed.

Waar liggen uitdagingen?

Als we naar de toekomst kijken blijft onze uitdaging het voorkomen van lege terugritten. We kijken al veel samen met Mercuur hoe we dit het beste kunnen doen en wat we voor elkaar kunnen betekenen. Doordat we veel met elkaar communiceren zijn we in staat om de meeste logistieke vraagstukken snel op te lossen.

Wij zijn in het begin van het jaar toegetreden tot de van Maanen Food Groep. Dit is een samenwerking tussen bakkerijen. In dit samenwerkingsverband wordt gekeken wat we voor elkaar kunnen betekenen. We zitten nu met 5 bakkerijen in deze samenwerking waarvan er 2 eigen logistieke capaciteit hebben. Ons vraagstuk ligt nu bij de samenwerking. Wat is er aan capaciteit nodig en hoe gaat dit ingevuld worden. Dat is waar voor ons als groep nu een uitdaging ligt.

Als Mercuur willen we de Verwenbakker bedanken voor de samenwerking en het vertrouwen wat we de afgelopen 5 jaar genoten hebben. Wij kijken uit naar de komende 5 jaar en hopen nog veel voor elkaar te kunnen beteken.

Doordat we veel met elkaar communiceren zijn we in staat om de meeste logistieke vraagstukken snel op te lossen.

Cases
Thomas

Stel uw vraag aan Thomas, onze specialist in Sierteelt & Transport bij Mercuur