NL | DE
  • nl
  • de

Uitblinken in kwaliteit en flexibiliteit

Chocolaterie Ickx is een producent van luxe chocoladeproducten en het bedrijf maakt dagelijks gebruik van de transportdiensten van Mercuur. Logistiek coördinator Marco Vermeulen, verantwoordelijk voor de goederenstroom die naar Nederland gaat, is uitermate tevreden over de samenwerking. “Mercuur kan transporteren volgens de specifieke normen en eisen die wij aan het transport van onze producten stellen.” Collega Joran Moes, logistiek medewerker en verpakkingscoördinator, vult nog aan: “Het transport is flexibel in te delen bij Mercuur en het bedrijf reageert altijd enorm snel op onze aanvragen.”

Wereldwijde business
Ickx produceert overheerlijke en exclusieve chocoladeproducten. De verse en met zorg bereide chocoladeproducten worden door Ickx naar 40 landen over de hele wereld geëxporteerd zoals bijvoorbeeld Duitsland, Japan, Australië en de Verenigde Staten.  Zusterbedrijf Dragee verkoopt in Nederland aan de (banket) bakkers – chocoladespeciaalzaken - delicatessenwinkels en betere warenhuizen, zusterbedrijf Rosenberg verkoopt de producten aan de Retailmarkt.

Marco Vermeulen - Logistiek coördinator Chocolaterie Ickx

“Hoogwaardig product, vraagt om hoogwaardig transport”

Marco Vermeulen - Logistiek coördinator Chocolaterie Ickx

Samenwerking op basis van kwaliteit
Mercuur verzorgt voor Ickx het transport, zowel op het gebied van retail als naar detaillisten. Aangezien Ickx kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan, was de samenwerking met Mercuur destijds een logische keuze. Marco Vermeulen vat het krachtig samen: “Wanneer je een product van hoogwaardige kwaliteit maakt en verkoopt, dan moet je transport natuurlijk ook van dien aard zijn.” Mercuur levert bovendien kwaliteit op hoog niveau in combinatie met een scherpe prijs. Die kwaliteit zie je overal terug en het bedrijf heeft dan ook een professionele en hoogwaardige uitstraling.

Flexibel bij spoedopdrachten
Uitermate tevreden zijn Vermeulen en Moes over de mogelijkheden bij Mercuur op het gebied van spoedleveringen. Moes: “Normaal moet je minimaal één dag van tevoren een transport aanvragen. Maar het wil wel eens voorkomen dat je morgenvroeg of misschien zelfs vanmiddag al transport nodig hebt. Dan is het een kwestie van even bellen met Mercuur en zullen zij er alles aan doen om het transport voor je geregeld te krijgen. Naar mijn mening een voorbeeld van de échte service van Mercuur!” Vermeulen voegt er nog aan toe: “Soms wil een klant van ons ineens iets twee dagen eerder geleverd krijgen. Mercuur is dan altijd flexibel genoeg om voor ons daar een rol in te vervullen. Zodat wij onze klant nagenoeg altijd tevreden kunnen stellen. En als onze klanten tevreden zijn, dan zijn wij dat ook!”

Joran Moes - Logistiek medewerker

“Hoe flexibel Mercuur zich opstelt bij spoedleveringen, is naar mijn mening een uitstekend voorbeeld van de échte service van Mercuur.”

Joran Moes - Logistiek medewerker