NL | DE
  • nl
  • de

Mercuur gaat volledige bevoorrading Intratuin uitvoeren

Mercuur en Intratuin werken als sinds 1998 samen. Al jaren lang is Mercuur vaste vervoerder van Intratuin. Goed nieuws: vanaf 14 september gaat Mercuur de gehele bevoorrading op zich nemen van hardware voor alle Intratuin vestigingen in Nederland, België en Duitsland! Met name in Duitsland en België ziet Intratuin veel mogelijkheden om te groeien. Intratuin heeft voor Mercuur gekozen vanwege de betrouwbaarheid, flexibiliteit en betrokkenheid. Mercuur denkt actief mee met het logistieke proces en voorziet Intratruin van relevante rapportages. Op deze manier wordt het logistieke proces zo efficiënt mogelijk ingericht.

Samengewerkt aan nieuw efficiënt distributie systeem

Mercuur heeft in samenwerking, met de directie van het Intratuin distributiecentrum Venlo, gewerkt aan de ontwikkeling van een nieuw distributiesysteem. Bij de ontwikkeling van dit systeem was het uitgangspunt tegen lagere kosten, de totale bevoorrading hardware van de Intratuin vestigingen te kunnen realiseren. Mercuur kan door middel van softwareprogramma’s uitstekende analyses maken waardoor het logistieke proces van de bevoorrading inzichtelijk wordt. Door de analyses wordt duidelijk waar verbetermogelijkheden liggen, kan de bevoorrading zo efficiënt mogelijk worden ingericht en kan er continue worden bijgestuurd.

Het efficiënt inrichten van het hele logistieke proces zal resulteren in minder lege kilometers en een hogere beladingsgraad. Op deze manier zullen kosten worden bespaard en zal de CO2 uitstoot per verkocht product in de Intratuin vestigingen afnemen. 

Samenwerking Mercuur en Intratuin sinds 1998

De relatie tussen Mercuur en Intratuin is in 1998 ontstaan toen in Venlo, voor de zuidelijke Intratuin vestigingen, de Inkoop combinatie Zuid Nederland werd opgericht. Mercuur heeft vanaf toen een gedeelte van de ingekochte groen producten bij de kwekers opgehaald en afgeleverd aan het distributie centrum van Intratuin.

In 2014 is Mercuur gestart met het bevoorraden van 23 Intratuin vestigingen in Nederland. Flexibiliteit en zelfstandigheid is in deze samenwerking belangrijk. De bevoorrading kan namelijk per seizoen verschillen en kan nodig zijn op verschillende afleverdagen in de week. Daarnaast vindt het bevoorraden van de 23 Intratuin vestigingen ’s nachts plaats en is het van belang dat de chauffeurs volledig zelfstandig te werk gaan.