NL | DE
  • nl
  • de

Check. Check. Dubbel Check

20-03-2012

De Deense kar is niet meer weg te denken uit de bloemen- en plantenwereld. De kar is overal hetzelfde en wordt wereldwijd ingezet voor het transport van bloemen en planten. Dat biedt voordelen, maar ook nadelen. Omdat alle karren hetzelfde zijn, is de kans dat de karren verwisseld worden of zoek raken behoorlijk groot. Maar Mercuur Smart logistics heeft het probleem onder controle.

Jeu Goumans van Mercuur Smart logistics werkt dagelijks met de Deense kar: “Als transporteur doen we zaken met meerdere handelsbedrijven, elk met een eigen administratief systeem. Iedereen doet zijn uiterste best om verwisseling of zoekraken van de Deense karren te voorkomen. Toch komt het regelmatig voor dat er iets mis gaat. Wij controleren echter dagelijks om dat te voorkomen.”

Zorgvuldigheid
Het geheim zit in de manier waarop de karren bij Mercuur Logistics worden geadministreerd. Elke chauffeur weet dat de karren alleen bij de juiste partij terechtkomen als hij het papierwerk met de grootste zorg invult. Hij kent het belang van een juist ingevulde CMR-vrachtbrief. Hij is geconcentreerd als hij de kolommen invult en controleert zijn werk. Check. Check. Dubbel check. Goumans: “We blijven hier ook op hameren. Maar deze moeite wordt ruimschoots beloond. Het gaat eigenlijk nooit meer fout.”

Leren van fouten
En die ene enkele keer dat het toch fout gaat, wordt het probleem dezelfde dag nog opgelost. Goumans: “Dat blijkt een effectieve aanpak. De handelingen zitten dan nog bij iedereen vers in het geheugen. We gaan eenvoudig niet naar huis voordat het opgelost is. Bovendien onderzoeken we waarom het fout is gegaan. We leren we ook van de fouten.” En ook dat blijkt een goede manier om elke Deense kar weer af te leveren bij zijn rechtmatige eigenaar.