NL | DE
  • nl
  • de

Kan het beter?

04-12-2014

Om zeker te weten dat wij voor elke klant de meest efficiënte werkwijze hanteren, is Mercuur Smart Logistics lid van ‘Pure Business Boost’. Tijdens de ‘Co Creation’-bijeenkomsten van deze community gaan we samen met onze ketenpartners op zoek naar manieren om de supply chain te verbeteren. Voor de laatste bijeenkomst nodigden we Chocolaterie Ickx uit om met ons mee te gaan.

Voor Chocolaterie Ickx verzorgen we al bijna vijf jaar het transport van hun exclusieve, verfijnde  chocoladeproducten naar  groothandelaren en retailers in Nederland. Hoewel beide partijen tevreden zijn over de samenwerking, is het toch altijd goed om de vraag ‘Kan het beter?’ te stellen, vindt Peter Simmer, directeur van Mercuur Smart Logistics. “Het is ook goed om dit samen te doen. Door een middag bij elkaar te gaan zitten, vind je de mogelijkheden om het proces te verbeteren.”

Eyeopeners
Voor Chocolaterie Ickx heeft de Co Creation bijeenkomst zeker eyeopeners opgeleverd. “We ontdekten dat we op het gebied van communicatie nog best een slag konden maken”, vertelt Joran Moes van Chocolaterie Ickx. “Voorheen regelden we alles binnen Ickx en was ik het enige aanspreekpunt voor Mercuur. Zelfs kleine wijzigingen liepen hierdoor over meerdere schrijven. Neem bijvoorbeeld een wijziging in het productenoverzicht, het aantal pallets dat moet worden ingepland of de verpakkingsaanwijzingen. Maar hoe eerder deze wijzigingen bij Mercuur zijn, hoe beter zij erop kunnen anticiperen. Daarom geven de betrokkenen nu zelf de wijzigingen door aan Mercuur.”

Ook in de toekomst
Hiermee kan Ickx het ‘zeer-korte-termijndoel’ op haar lijstje schrappen. Om te voorkomen dat de ‘korte-termijndoelen’ en ‘lange-termijndoelen’ in de vergeethoek raken, zullen Ickx en Mercuur in de toekomst vaker met elkaar aan tafel gaan zitten om de processen door te spreken.     

De Pure Business Boost heeft als doel om zowel verladers als logistiek dienstverleners te helpen op om een winstgevende, duurzame en innovatieve supply chain te realiseren. Het gaat om meer ondernemerschap, meer drive, meer daadkrachtig, meer betrokkenheid, meer vertrouwen, meer gunnen en vooral meer doen. Om zo vanuit één team de uitdagingen van vandaag en in de toekomst met veel plezier te trotseren.

Wilt u als ondernemer ook op het juiste niveau met uw ketenpartners verbinden, uitdagen en activeren? Kom dan naar één van onze co-creatie workshops van de Pure Business Community