NL | DE
  • nl
  • de

Mercuur Smart Logistics en Greenport Logistics

07-03-2014

Het stormt al en hele tijd in transportland, en zo natuurlijk ook in de diverse branches waar wij mee te maken hebben. Zoals u ongetwijfeld heeft vernomen uit de diverse media is half januari het faillissement uitgesproken van Wiell Food & Flower Logistics BV. Dat dit vlak voor de voorjaardrukte voor onrust heeft gezorgd in onze regio mag duidelijk zijn. Nu de doorstart van het failliete Wiell door de Winter Logistics BV uit Honselersdijk een feit is geworden is er meer duidelijkheid ontstaan en kunnen alle partijen zich gaan richten op het voorjaar.

Wel hebben we gemerkt dat er enige verwarring is ontstaan door de doorstart van de Winter met betrekking tot ons samenwerkingsverband Greenport Logistics. Deze verwarring willen we graag bij u wegnemen.

Greenport Logistics is een coöperatie waarbij zich zes bedrijven hebben aangesloten en deze bedrijven hanteren het volgende motto.

"De gezamenlijke kracht ligt in regio-overschrijdende samenwerking. Wij stappen over onze eigen grenzen heen en stellen ook onze klanten daartoe in staat. Met ons slaan kwekers, veilingen, exporteurs, distributiecentra en retailketens letterlijk een nieuwe weg in. De kracht van de coöperatie zit in het intelligent combineren van deze regionale ervaring, ons logistieke netwerk en expertise. Hiermee zijn in één keer de belangrijkste Greenports in Nederland, Duitsland en België met elkaar verbonden en het daarmee verbonden "traditionele achterland" ontsloten."

Belangrijk hierbij is om te weten dat ieder aangesloten bedrijf een zelfstandige organisatie is met een eigen identiteit! Ieder bedrijf behartigd afzonderlijk de belangen van haar klanten en is daardoor dan ook het gezicht en aanspreekpunt voor haar klanten.

Wel kan het voor komen dat er door de samenwerking binnen Greenport Logistics een auto van een van de partners bij u komt laden of lossen. Dit heeft, zoals u hierboven heeft gelezen, alles te maken met het zo intelligent mogelijk organiseren van de diverse goederenstromen. Daarnaast is het zo dat door deze manier van werken zorgt voor een hoge beladingsgraad waardoor we de CO2-uitstoot verminderen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat hoog in het vaandel van Mercuur Smart Logistics BV.

Mocht u verder nog vragen of opmerkingen hebben neem dan gerust contact met ons op. Ook willen wij u graag naar de website van Greenport Logistics. verwijzen. Hier kunt u tevens aanvullende informatie vinden.