NL | DE
  • nl
  • de

NK Speed Docking 2015

16-03-2015

Op 16 maart is  de vijfde editie van het NK Speed Docking van start gegaan. Ruim 300 distributiecentra strijden in een tien weken durende competitie om de titel ‘Nederlands Kampioen Speed Docking 2015’. Ook Mercuur Smart Logistics doet dit jaar mee met het NK Speed Docking om verbetering in onze keten te realiseren.


Wat in 2011 begon als competitie om de verblijftijden van vrachtwagens op distributiecentra inzichtelijk te maken, is inmiddels uitgegroeid tot een groots supply chain initiatief. “Met de deelnemende retailers, fabrikanten en logistiek dienstverleners onderzoeken we verbeterkansen in de food retail. Door de verschillende inzichten te verbinden werken we samen aan een win-win-win situatie”, aldus Herman Wagter, van de organiserende organisatie Connekt.


Met het Speed Docking initiatief willen fabrikanten gezamenlijk de dialoog en samenwerking met handelsrelaties aangaan om de logistieke keten te verduurzamen en te versnellen. Mogelijkheden voor wederzijdse productiviteitsverbetering en juiste productbeschikbaarheid voor de consument gaan hierbij hand in hand met drukvermindering op het milieu en de maatschappij. Zo bouwen bedrijven en maatschappelijke organisaties samen aan de waardeketen van de toekomst.


Een belangrijk onderdeel van het Speed Docking initiatief is natuurlijk het jaarlijks terugkerend kampioenschap. Welk handelsdistributiecentrum heeft de snelste en meest efficiënte goederenontvangst en realiseert daarmee de laagste verblijftijden voor vrachtwagens? 
Niet alleen doen België en Luxemburg, Tsjechië en Slowakije weer mee in 2015; ook Polen, Ierland en Duitsland zijn de competitie aan het voorbereiden.


Na vier succesvolle edities van het NK Speed Docking vindt dit jaar van 16 maart tot en met 24 mei alweer de vijfde editie van dit unieke kampioenschap plaats.