NL | DE
  • nl
  • de

Ongekende service voor kwekers en kopers op veiling Rhein-Maas

19-10-2011

Allang voordat Nederland ontwaakt, vindt in veiling Rhein-Maas een levendige handel plaats. Kwekers bieden er hun sierbloemen en planten aan. Kopers zorgen ervoor dat hun aangekochte producten – met of zonder hulp van logistieke dienstverleners – op de plaats van bestemming komen. De werkwijze is alom bekend. Minder bekend is de verstrekkende service die Mercuur biedt om deze trajecten te vergemakkelijken.

Met vier klokken voor de snijbloemen en vier voor de planten, biedt veiling Rhein-Maas een uitgebreid aanbod. Maar wie gebruik maakt van de veiling moet er vroeg bij zijn en zijn zaken binnen de beperkte openingstijden regelen. Hier biedt Mercuur Logistics een belangrijke toegevoegde waarde. Dankzij de samenwerking met Greenport Logistics kan zij de complete logistiek zo regelen, dat zowel de kwekers als de kopers niet langer gebonden zijn aan de beperkte openingstijden.

Ruimere openingstijden
Erik de Vries, directeur Greenport Logistics: “De logistieke dienstverleners in de sierteeltsector bieden de kwekers en kopers een steeds aantrekkelijker dienstenpakket. Zo bieden we de kwekers ruimere aanvoertijden. Deze tijden worden nog eens extra verruimd, als de kwekers gebruikmaken van de box van GPL op de veiling Rhein-Maas. Hierin kunnen zij hun producten tijdelijk opslaan, waarna GPL ervoor zorgt dat zij tijdig op de veiling worden aangeleverd. En dat zonder enig risico op boetes.”

Aftersales-kanaal
Mercuur biedt ook de kopers ruimere openingstijden. Nu krijgen zij nog boetes als zij de aangekochte producten niet tijdig bij de veiling weghalen. Als zij gebruikmaken van de diensten van GPL is de tijdige afhaal gegarandeerd. GPL verzorgt het totale logistieke traject tot en met de levering aan het adres van de koper. Desgewenst controleert zij de bestelling en maakt zij deze klaar voor het transport.

Ook klanten die via de klok of bemiddelingsbureaus hun inkopen hebben gedaan, kunnen gebruikmaken van de service van GPL. De Vries: “De kweker werkt vaak al samen met Mercuur. Daarom is één telefoontje meestal al genoeg om een nabestelling door haar te laten regelen. Mercuur regelt de bestelling tegen aantrekkelijke tarieven en met een uitstekende service. Bovendien bezorgt dit de kwekers een interessant aftersales kanaal.”