NL | DE
  • nl
  • de

Recyclingactiviteiten op de rit

22-06-2011

Het vertrek van de veiling in Venlo had nogal wat gevolgen voor Mercuur. Om te beginnen gaf de nieuwe huurder van het complex, Intratuin, aan dat zij zelf wilde beschikken over de hal waarin Mercuur gevestigd was. Daarnaast was Intratuin op zoek naar een nieuwe dienstverlener voor haar recyclingactiviteiten, die tot dat moment door de veiling werden uitgevoerd. Mercuur verhuisde naar de achterzijde van het complex en loste beide problemen in een keer op.

Hal B7, de voormalige bedrijfslocatie van Mercuur, telde net genoeg vierkante meters om de logistieke diensten goed te kunnen verrichten. Maar extra ruimte was best welkom. Anders werd het toen Mercuur besloot om voor Intratuin de recyclingactiviteiten te gaan uitvoeren. Toen werd extra ruimte ronduit noodzakelijk. Vanuit de nieuwe huisvesting aan de achterzijde van het terrein kan Mercuur beide diensten royaal aanbieden.

De recyclingactiviteiten
Jeu Goumans, bedrijfsleider Venlo: “Met zo’n 2700 extra vierkante meters kunnen we op de nieuwe locatie weer in alle opzichten vooruit. We beschikken hier over een eigen opslagplaats met laad- en losruimte. Daarnaast hebben we de ruimte om voor Intratuin de recyclingactiviteiten uit te voeren.” Maar met vierkante meters alleen was Mercuur er nog niet. Ze moest zich ook terdege voorbereiden op haar nieuwe tak van sport. Goumans: “Hierbij hebben we hulp gekregen van Vincent van Dale van Afvalis, een specialist in afvalverwerking. Hij heeft ons uitstekend op weg geholpen en zelfs bemiddeld bij de overname van apparatuur van FloraHolland. Sinds een maand hebben we het goed op de rit.”

De nieuwe locatie maakt het werk gemakkelijker en efficiënter. Een leuke bijkomstigheid is dat ook andere bewoners van het terrein hebben ontdekt dat Mercuur tegenwoordig thuis is in afvalverwerking. Zij maken nu ook gebruik van de nieuwe diensten.