NL | DE
  • nl
  • de

Ride for the Roses : de strijd tegen kanker

01-09-2014

De Ride for the Roses is een begrip in de Nederlandse wielerwereld. Iedereen kan meedoen aan dit bijzondere wielerevenement. Er zijn verschillende mogelijkheden: een cycletour van 100 kilometer en twee toertochten van 25 en 50 kilometer. Deelnemers aan de cycletour fietsen in het grootste peloton van de wereld! Duizenden wielrenners fietsen als een aaneengesloten groep met een gemiddelde snelheid tussen 25 en 28 km/u. Dit onder volledige politiebegeleiding over een afgezette weg. Deze oersterke actie vindt dit jaar plaats op 7 september.
 

Het doel van de Ride for the Roses is met een unieke fietstocht een vuist maken in de strijd tegen kanker door geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.

Theo Strijbos en Fred Knoops, werkzaam bij Mercuur Smart Logistics, zetten zich ieder jaar in voor Ride for the Roses

Rode Roos

Het succes van de Ride for the Roses zit hem in de unieke formule. Op een sportieve, gezonde en plezierige manier bezig zijn en tegelijkertijd iets doen tegen kanker. De Ride for the Roses is geen fietsevenement om geldprijzen, maar een fietstocht met voor iedere deelnemer aan de finish een rode roos. Een roos die symbool staat voor een morgen voor iedereen.

Waarom?

De besteding van de opbrengst van de Ride for the Roses is gekoppeld aan de jaarlijkse Koningin Wilhelmina Onderzoeksprijs (KWO-prijs) van KWF Kankerbestrijding. Door deze projectadoptie maakt de Ride for the Roses mede mogelijk dat toponderzoek wordt uitgevoerd.

Wilt u meer informatie, of wilt u zelfs deelnemen? Bezoek de webiste van Ride for the Roses