NL | DE
  • nl
  • de

Food transport


Goederenvervoer is belangrijk. Het zorgt ervoor dat mensen in de winkel kunnen kopen wat ze willen. En dan bij voorkeur natuurlijk wat u aanbiedt. Om de kwaliteit van goederen te waarborgen is het belangrijk dat het vervoer op de juiste manier gebeurt. Dit is met name belangrijk bij food transport. Bij food transport zijn een aantal aanvullende eisen waarmee rekening moet worden gehouden. Hieronder leest u waar u rekening mee moet houden.

Specifieke eisen aan food transport

Er zijn vele verschillende soorten voedsel. Bij food transport moet daarom rekening worden gehouden met de manier hoe het verpakt is, de hygiëne waarin het wordt vervoerd, en de houdbaarheid van de goederen. Denkt u bij dit laatste bijvoorbeeld aan de temperatuur tijdens het vervoer, en de duur van de rit. Een transporteur moet bij transporteren van voedsel met al deze zaken rekening houden.

Aanvullende eisen bij internationaal food transport

Vervoert u voedsel over landsgrenzen heen, dan zijn er nog een aantal aanvullende zaken die u zich moet realiseren. Bij internationaal food transport heeft u te maken met invoer- en uitvoerbepalingen van de landen die u doorkruist. Zo mag bepaald voedsel een land niet in, en mag ander voedsel een land niet uit. Wilt u dit toch, dan moet u uw transport vooraf goed regelen, met de juiste papieren.

Laat u daarom over uw food transport goed informeren

Het transporteren van voedsel is een vak apart. Krijgt u te maken met nationaal of internationaal food transport, dan is het goed vooraf de expertise in te winnen van vakmensen op dit gebied. Mercuur Smart Logistics is uw specialist in het transporteren van voedsel in Nederland, België en Duitsland. Onze ruime ervaring in transport van food en non-food garandeert u van een perfecte invulling van uw opdracht. Neem contact met ons op, en wij informeren u over onze unieke mogelijkheden, en maken een offerte op maat.