NL | DE
  • nl
  • de

Food distributie


Food distributie is vakwerk. Vanaf het moment dat voedsel wordt geproduceerd totdat het in de winkel ligt zijn er vele kritieke momenten, waarin het belangrijk is dat u de juiste keuzes maakt. Heeft u te maken met food distributie, of wilt u zich hierop gaan toeleggen, zorg er dan voor dat u de juiste expertise in huis heeft. Mercuur Smart Logistics is uw betrouwbare partner.

Kritieke punten in food distributie

Bij food distributie heeft u te maken met vele verschillende partijen. U heeft bijvoorbeeld te maken met de producent van het voedsel, een eventuele opslagplaats, voedsel- en warenautoriteiten, eventueel de douane, en uiteraard de uiteindelijke verkoper. Bij elke overgang tussen de partijen zit een kritiek punt in de distributie. Breng deze in kaart om hier optimaal op te kunnen inspelen.

Denk hieraan bij food distributie

Naast de verschillende partijen die een rol spelen bij food distributie is het ook belangrijk de specifieke kenmerken, en verschillen, in voedsel te onderkennen. Deze kenmerken en verschillen bepalen in grote lijnen uw distributiestrategie. Denk bijvoorbeeld aan:

  • De verschillen in verpakkingsmateriaal
  • De verschillen in houdbaarheid
  • De verschillen in waarde van de producten ten opzichte van het volume

Al deze aspecten, en meer natuurlijk, bepalen hoe u uw distributie het beste op kunt zetten.

Zorg voor de juiste expertise

Een goede distributie strategie werkt alleen met de juiste expertise. Zorg ervoor dat u deze in huis heeft voordat u zich bezig gaat houden met food distributie. Met haar betrokkenheid en kennis van zaken staat Mercuur Smart Logistics altijd voor u klaar. Wij hebben jarenlange ervaring in het vervoeren van zowel food als non-food door Nederland, België en Duitsland. Hierdoor zijn wij uw perfecte partner voor betrouwbare distributie. Neem direct contact met ons op, en wij informeren u over onze mogelijkheden. Uiteraard verzorgen wij uw vervoer ook tegen de beste prijs-kwaliteitsverhouding.